Thermografisch onderzoek

Ontdek energieverlies met de warmtebeeldcamera

Slechte isolatie, kieren in huis of lekkages zorgen voor veel energieverlies. En torenhoge energierekeningen. Ontdek wat het energieverlies veroorzaakt, dan kunt u daarna energiebesparingen doorvoeren. Met een thermografisch onderzoek via de warmtebeeldcamera leggen we die oorzaak concreet en zichtbaar voor u vast.

Bij vochtproblemen of vocht

Gebreken in bouw zijn soms zichtbaar, vaker alleen merkbaar. Maar in alle gevallen kosten ze geld, veroorzaken ze schade aan het gebouw en aan de gezondheid van de gebruikers of bewoners. Zoals vochtproblemen en tocht, die veroorzaken een slecht binnenklimaat. Om dat aan te pakken, moet u wel weten wat er gebeuren moet. En dat vertellen wij u. Na een thermografisch onderzoek.

Koudebruggen of het opsporen van leidingen

Met thermografie laten we zien waar koudebruggen zijn; plekken in gebouwen waar de isolatie niet functioneert zodat kou van buiten naar binnen kan komen. Hierdoor gaat warmte verloren, zal er meer condens in het gebouw zijn en ontstaan vochtproblemen en schimmelvorming. Zo’n koudebrug is vaak niet te zien. Het kan een fout in de constructie van het pand zijn maar ook een onderbreking van de isolatie. Daarnaast kan thermografie gebruikt worden om oorzaken van problemen met elektrische installaties op te sporen of aanwezige leidingen in muren of vloeren te traceren. Zoals van een vloerverwarming of de riolering.

SLIM Installatie; uw gecertificeerde thermograaf

Het thermografische onderzoek kan SLIM Installatie voor u verrichten door een gecertificeerd thermograaf met bouwkundige ervaring. Zo bent u niet alleen verzekerd dat u ontdekt wat het energieverlies veroorzaakt, maar ook dat we u kunnen adviseren hoe u de lekkage of koudebrug efficiënt aanpakt. Ook kan dit onderzoek worden uitgevoerd bij de oplevering van een pand. Wilt u daar meer over weten? Neem dan contact met ons op.